DÜNYA YETİMLERİNDEN MEHMETÇİĞE DUALI DESTEK

YETİMLERİMİZ VE KURAN TALEBELERİMİZDEN MEHMETÇİĞİMİZE DUALAR VE HATİMLER OKUNUYOR.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, sınır güvenliği ve Afrin’deki güven ortamının sağlanması için terör örgütü PYD/PKK mensuplarına yönelik "Zeytin Dalı Harekâtı" adıyla başlattığı operasyonun ardından, dünyadan destek gelmeye devam ediyor.

RİDA Uluslararası Yetim Derneği Başkanı Tamer Kalender,  Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ’e mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan harekâta, yayımladığı bir mesajla desteklerini açıkladı.

TÜRKİYE İYİLİK VE BARIŞ ADINA HER YERDE

Kalender, dünyada nerede bir zulüm varsa ilk olarak Türkiye’nin orada olduğunu, nerede bir açlık varsa, nerede bir doğal afet ve acil yardıma ihtiyaç olan bir bölge varsa Türkiye’nin STK’lar başta olmak üzere devlet ve milletiyle, bugünde ordusuyla orada olduğunu söyledi.

Kalender bölgedeki harekâtın kaçınılmaz olduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi: “Bugünden bölgeye baktığımızda yüzyıllarca kardeş olarak yaşamış insanların bazılarının emperyalist güçler tarafından kandırılarak büyük İsrail’in kurulması için maşa olarak kullanıldıklarını görüyoruz. Eğer büyük İsrail gerçekleştirilirse sadece bizler değil kandırılan bu kardeşlerimizin çocukları da yaşama şansı bulamayacaklardır. Yapılan bu harekâtta çocuklarını yetim bırakıp şehitliğe yürüyen bu yiğitler gelecekte bölgedeki binlerce çocuk yetim kalmasın bir vatanları olsun diye şehit düşüyorlar. Bu sefer karşımızda Siyonistler tarafından mankurtlaştırılmış haçlı ordusunun vekilleri var.

 Bu sadece Türkiye’nin değil tüm İslam âleminin bütünlüğü ve bölgedeki halkların gelecekte var olması için yapılmaktadır.

RİDA DERNEĞİ 3 KITAYA ULAŞIYOR

RİDA Derneği olarak bugün 3 Kıtada 23 ülkede 20bini aşkın yetim, mazlum, Kuran talebesi ve ihtiyaç sahipleriyle birebir irtibat halindeyiz. Halkımızın desteğiyle bu ülkelere yaptığımız yardımlarla onların güven ve sevgisini kazandık. Onlarda kilometrelerce uzaktan kendilerine karşılıksız yardım getiren bu milletin gündemini yakından takip ediyorlar. Dün 15 Temmuzda olduğu gibi, bugün de Afrin Harekâtında çalışma yaptığımız ülkelerdeki kardeşlerimiz ilk günden itibaren bizleri arayarak yetimler, Kuran talebeleri olarak bizlere destek olduklarını söylediler.

YETİMLER AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN KURAN OKUDU

Sudan’dan, Kenya’ya, Afganistan’dan Moğolistan ’a ve Balkanlara kadar faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki kardeşlerimiz başta yetimler ve Kuran talebeleri olmak üzere ordumuza destek için Fetih sureleri okuduklarını, şehitlerimiz için Kuran’lar okuyarak onlara dua ettiklerini ifade ettiler” dedi.

Kalender yapılan bu yardımlar ile bayrağımızın ulaştığı tüm bölgelerin Türkiye’nin gündemini sürekli olarak takip ettiklerini belirterek son olarak şunları söyledi. “Ordumuzun her yerde barış ve huzuru sağladığını bilerek, bu harekâtın adı gibi orada ki ahali ve dünya kamuoyu tarafınca da zeytin dalı olarak algılanması gerekmektedir. İnşallah bu Harekâtla en kısa süre içerisinde hem Türkiye hem de o bölgede yaşayan ahali için güvenli, istikrarlı ve bir barış bölgesinin oluşturulmasını sağlar. Sonsuza kadar ezanların okunduğu güven içinde yaşanılan Biladı İslam olarak kalır” dedi.

HABER GALERİSİ